• Op werkdagen voor 15.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €20,-
  • Veilig betalen, ook achteraf

Tuinverlichting onderhoudstips

Tuinverlichting onderhoudstips Tuinverlichting vraagt in het algemeen om weinig onderhoud, toch is het verstandig om alle buitenlampen 2x per jaar te reinigen en controleren. Wanneer de tuinverlichting goed wordt onderhouden, zal dit de kans op storingen aanzienlijk verlagen en bijdrage aan een langere levensduur. 

Tips om de tuinverlichting schoon te houden:
Vieze buitenlampen dienen schoongemaakt te worden, 2x per jaar is hierbij vaak al voldoende. Dit kan met een eenvoudig sopje, een emmer warm water met scheutje afwasmiddel is al voldoende. Met een zachte spons kan de verlichting schoongemaakt worden en wordt voorkomen dat de lak aangetast wordt door het vuil. Gebruik voor het reinigen overigens nooit agressieve middelen of een hogedrukreiniger.

Vervang kapotte onderdelen:
Het kan altijd eens gebeuren dat een buitenlamp kapot gaat, in dat geval dient de lamp altijd z.s.m. weer hersteld te worden, dit voorkomt onnodige kans op storing. Wanneer een buitenlamp niet meer waterdicht is, vergroot dit de kans op vocht in het armatuur. Gebruik voor het vervangen altijd originele onderdelen, dan weet u zeker dat alles past en weer correct gemonteerd kan worden.

Vervang defecte lichtbronnen:
Wanneer de buitenlamp een kapotte lichtbron heeft, dan is het verstandig om deze direct te vervangen. Mocht u nog gebruik maken van oude gloei-, of halogeenlampen, vervang deze dan direct voor energiezuinige led verlichting. Bij de meeste buitenlampen is het lichtvenster eenvoudig met de hand te openen, bij tuin- en grondspots zult u veelal gereedschap nodig hebben om bij de lichtbron te komen. Gebruik schoon gereedschap en zorg ervoor dat alle onderdelen weer schoon zijn zodra de lamp weer dicht gemaakt wordt. Belangrijk is ook dat alle boutjes en moeren weer opnieuw ingesmeerd worden met zuurvrije vaseline, dit voorkomt dat ze in de toekomst vast oxideren.

Scheef staande tuinverlichting:
Na verloop van tijd kan het gebeuren dat een lantaarn of buitenlamp scheef komt te staan. Vaak zijn de lampen gemonteerd op een spie op fundatieblok, deze is dan door de werking van de grond of wind uit het lood geraakt. Graaf in dat geval altijd de kant vrij waar u de lamp heen wilt bewegen en stel de verlichting opnieuw waterpas. De grond rondom de fundatie dient hierna weer goed aangestampt te worden. Ga nooit aan de lamp trekken zonder dat deze is vrij gegraven, hierbij loopt u het risico dat de lamp breekt.

Voorkom ongedierte:
Ongedierte wordt aangetrokken door licht, dat is verder niet erg en door het lichtvenster af en toe schoon te maken heeft dit verder ook geen gevolgen. Wanneer u last heeft van mieren in de tuin, dan is het verstandig om vooral de staande buitenlampen in de gaten te houden. Mieren hebben soms de neiging om onder in de buitenlamp een nest te bouwen. Bij veel staande buitenlampen zit onderin ook de stroomaansluiting, deze komt daarmee in het nest te zitten en kan voor storing zorgen. Heeft u het vermoeden dat er zich een nest in de lamp bevindt, schroef de lamp dan los van de fundatie of spie en verwijder het direct.

Conclusie:
Wanneer u de tuinverlichting 2x per jaar schoonmaakt en er gebruik wordt gemaakt van energiezuinige led verlichting, dan kunt u met een minimale inspanning jarenlang van uw tuinverlichting genieten.

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust vrijblijvend contact op.
  De Lichthoek.nl     06-04-2018 06:56     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Bestellen bij De lichthoek
  • A-merken
  • Laagste prijsgarantie
  • Levering uit voorraad
  • Gratis verzending vanaf €20,- Nederland & Belgie met PostNL
  • Veilig betalen met IDeal, Bancontact, Creditcard, Overboeking en Achteraf
  • Deskundig advies
  • Retourrecht 14 dagen
veilig betalen
Klantenservice phone010-5902800 emailinfo@delichthoek.nl

Maandag - vrijdag
8.30 t/m 17.00 uur

Hulp nodig?
Ik sta u graag
te woord

neem contact op
veilig betalen

© De lichthoek 2020