Installatie tuinverlichting algemeen:
Plaats de verlichting op een stevige ondergrond met de voet ruim boven het maaiveld. U voorkomt hierbij aantasting van de lak door de grond of grondwater. Voorkom ten alle tijden beschadiging van de lak.
De RVS bouten kunnen na verloop van tijd aan het armatuur gaan "vastplakken" oxidatie, hierdoor zal bij het losmaken van de onderdelen, bijvoorbeeld voor het vervangen van een lamp, beschadiging ontstaan. Voorkom dit door voor installatie beiden, armatuur en bout, op de raakvlakken royaal in te smeren met zuurvrije vaseline en door na het losdraaien van de bouten, deze handeling telkens te herhalen.
Installatie grondspots:
Sluit grondspots altijd aan op een neopreensnoer, maak daarna d.m.v. een
grondmof de verbinding met de
grondkabel. Zorg dat bij de
grondspots het water ook onder het armatuur goed weg kan, dit doet u door minimaal 30 cm grind onder de lamp te plaatsen. Schroef het armatuur gelijkmatig dicht en behandel armatuur en bouten zoals hierboven omschreven.
Onderhoud algemeen:
De buitenlampen zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen, die echter wel onderhouden dienen te worden. Minimaal 2x per jaar reinigen met een zachte doek en een ph-neutraal middel is voldoende.
Onderhoud RVS:
RVS producten zijn gevoelig voor vliegroest. U herkent dit aan de lichtbruine aanslag op het materiaal. U kunt dit behandelen met een standaard RVS reiniger, hiermee wordt uw RVS weer voorzien van een nieuwe beschermlaag.
Lichtbron vervangen:
Maak te allen tijde gebruik van het juiste gereedschap en zorg dat dit schoon is. Inbusboutjes dienen eerst goed uitgespoeld te worden, anders kan de sleutel niet diep genoeg geplaatst worden. Na het vervangen van de
lichtbron dient u de boutjes en armaturen opnieuw op de raakvlakken ruimschoots te voorzien van zuurvrije vaseline.
Laat uw tuinverlichting door een vakman installeren.